År 2020

Augusti Skördetid för vår Hampa -- Denna skörd vill ni inte missa. 
Nu börjar vi närma oss skörda HAMPAN!! Sorten är Finola och länk med mer info om Finola IndustriHampa finner ni i länken längst ner. Vi siktar på att starta skörda hampa den 6 augusti och vi har två hektar att skörda så vi håller på tills det är klart -ca 2-4 veckor. Ni får vara med så mycket ni önskar och vill. De är viktigt att ni ringer mig eller håller er uppdaterade med väder då vi kommer inte skörda i ösregn.
Om man hjälper till en hel dag med skörd så får man färsk hampa med sig hem. Vi kommer servera en lunch som man kan få ta del av för 50 kr.
De som kostar extra är följande:
På plats har vi en kallpress som pressar frö till olja. ca 1 liter/timmen. 200 kr / litern när ni är med och pressar själv. Ta med egna flaskor.
Vi har också så ni kan använda en råtorkugn där ni torkar hamparötter mm på 42*c och kan sen göra egna kapslar. 50 kapslar = 100 kr.
Vi har så vi kan göra vår egna kallrörda tvål med lut. (Säg till i god tid innan så vi kan planera)
Vi kan dela med oss av varandras erfarenheter och ge tips och råd till  varandra ang hampan.

Vill man inte hjälpa mig med skörden så kommer vi också ha Självplock av hampa för 100kr/ kg .

För er som önskar så börjar jag gärna dagen med yoga och fysisk träna kroppen, lättare andnings tekniker och kanske ett dopp i havet innan vi hugger in på frukost och börjar arbeta på fälten.
Skördar mellan kl 9:00 - 16.00
Jag vill gärna bjuda in och Co-create med er som vill. Är du yoga lärare, meditaion, massage, komplott teorier mm oavsett expertis så är det alltid kul att medskapa och skapa winwin för alla inblandade. Vi har ett stort konferensrum inomhus med yogamattor och projektor, ljudanläggning mm som står redo för de som önskar. Helt enkelt ett levande event som kan bjuda på många trevliga överraskningar.

De som önskar stanna lite längre så har vi sovplatser och tältplatser. Övernattning inkl lunch och middag, 300 kr för de som är med och arbetar på fälten. Tältplats får ni gärna ge en donation till platsen för god lycka och en passande donation för matkostnader.

Tips: är att vara med på Vattendetox retreatet vi har 30 juli-3 aug. och sen vara med och skörda hampa med ren och lätt kropp.

På gården finns det också möjlighet att få vara med på trumbyggarkurs med Martin Ishtur. Detta krävs tre dagar för och pris/datum diskuteras med Martin.

Det går också bra att boka in medicinsk massör med Vibeke.

Oerhört vacker Natur med närhet till skåneleden och skälderviken.

TA MED BADKLÄDER! så kan vi bada i vår vedeldade badtunna och hänga i vår mongolsika yurta eller bada nere vid sandstranden som ligger ca 2 km promenad. Det går också bra att hyra Mongoliska yurtan under er vistelse här och i samband med hampaskörden så blir det till rabatterat pris: 500 kr/natten inkl lunch och middag.
Alla frågor och funderingar kontakta Malinda: 0707-914210

Mer info om IndustriHampa Finola: http://finola.fi/
Bio-Eco Rengöringsprodukter gjort av Cellulosa där hampa är en del av tillverkningen. Helt giftfri, miljövänlig och biologisktnedbrytningsbar produkt som du kan använda till allt. Diska tallrikar, bestik, glas, ugnsplåtar och kastruller. Städa stallet och tvätta bilen. I höst kommer vi ha ett informationsevent där vi provar dessa produkter. Anmäl ert intresse för mer information.
ZUMBA + HAMPA = SANT!! Håll utkik för mer information och datum!

Hampa med posten. Vi skickar 1 kg hampa samma dag som skörd. 300 kr inkl frakt.