Händer År 2021


 Hampa i kvadratmeter!

Detta året bjuder vi in er till att bli era egna hampabönder. Vi sår och tar hand om planterna fram till skörd. Ni kommer hit och skördar era kvadratmeter av önskad sort. Vi odlar 3 olika sorter med ekologisk gödning. Finola, Tiborszallasi och Earlina 8. Vi har maskiner och kunskap på plats och för utbyte av ideer. Fröskalare, flismaskin för stjälkar till fiber, kalloljepress till fröolja, hampaproteinpellets/mjöl och plats för att torka. 

1m2 hampa 200kr
10m2 hampa 1500kr 

Nu är skörden igång för Finola och Earlina. Tibroszallasi får vänta lite till innan den är klar för skörd. Än kan ni ha lite is i magen för skörden av Finola och Earlina, helt lagligt går det bra att skörda nu. De är fulla av frön men själva blomman är inte så "maffig" än.. Själv önskar jag skörda när blomman är mer kompakt och "matig", typ mitten av augusti. 

Vi önskar att ni kontaktar oss för information ang skörden. Ni behöver ha med er trädgårdssax och kökssax. vantar och långarmat är att rekommendera då hampa är släkt med nässla och de "sticks". Solhatt och vattenflaska. Vi har nära till havet och fina sandstränder så badkläder är ett gott tips. 

Boende kan vi lösa i form av att man bokar in sig i mån av plats i vårt "vandrarhem" på gården, tältar på angiven tältplats på våra marker, hyr vår mongoliska yurta i hästhagen, sover i vårt 20manna militärtält, hyr vår husvagn som står på skön avskild plats i trädgården, bokar in sig på ett lokalt hotell i närheten typ Ramsjögård Hotell. 

Vi kan hämta på tågstation i Förslöv efter överenskommelse, detta för en liten donation till bensinpengar. 

Här finns tillgång till kök, dusch, toalett, omklädningsrum, grillplats mm. 

Ring för mer information Malinda 0707 914210, Angela 072 9397490

Kom och ha sysselsättning med oss för att lära dig mer om hampa och stanna lite längre på gården tillsammans med oss som är här På Riktigt!